« Назад Документи Дома

Проценка на влијанието во регулативата (РИА)

Подфолдери
Папка # На папки # На Документи
Во подготовка 0 0
Усвоени 0 6
Прикажани резултати 2.
Документи
Нема документи во оваа папка.
Име Големина
Нема документи во оваа папка.
Прикажани резултати 0.

  Скопје, 19 април 2012 Под компонентата за јавно-приватен дијалог на Проектот за унапредување на инвестирањето и извозот (ИДЕАС), беа организирани серија од активности кои
Скопје, 13 јули 2012 Министерството за информатичко општество и администрација го заврши процесот на воведување на ИСО 9001:2008 стандардот во своето работење, што ќе
Прикажани резултати 2.

« Назад Проценка на влијанието на регулативата (РИА)

Проактивност на засегнатите страни во процесот на консултации

Преглед на комбинации Рамен поглед Преглед во вид на дрво
Теми [ Претходно | Следно ]
toggle
.
RE: Проактивност на засегнатите страни во процесот на консултации
Одговор (Деселектирање)
7.3.12 13:33 Пратено како одговор на МИОА Администратор.
За проактивност на засегнатите страни во процесот на консултации потребно е и овозможување на предуслови од страна на органите на државната администрација како:
  • транспарентно и навремено објавување на регулативи кои се во подготовка
  • јасно дефинирано лице за контакт во соодветната институција каде засегнатата страна да се обрати за повеќе информации
  • навремена достапност на работната верзија на материјалот како би можело по истото да се даде мислење


се надевам дека преку овој портал како и преку ЕНЕРот овие предуслови конечно ке се реализираат во пракса.