« Назад Документи Дома

Внатрешни работи

Подфолдери
Папка # На папки # На Документи
Во подготовка 0 0
Усвоени 0 15
Прикажани резултати 2.
Документи
Нема документи во оваа папка.
Име Големина
Нема документи во оваа папка.
Прикажани резултати 0.

Нема блогови.

« Назад Внатрешни работи

МВР започна со реализaција на проектот „Заедно навиваме за Македонија“

Преглед на комбинации Рамен поглед Преглед во вид на дрво
Министерството за внатрешни работи го започна проектот „Заедно навиваме за Македонија“ со цел намалување и искоренување на девијантното однесување кај младите за време на спортските натпревари. За таа цел, вчера (17.08.) во Спортски центар „Борис Трајковски“, на кошаркарскиот натпревар меѓу Македонија и Литванија, МВР организираше посета за децата од СОС Детското Село, а лично ги поздрави и министерката м-р Гордана Јанкулоска. Проектот ќе продолжи да се реализира во соработка со спортските федерации, а предвидено е најдобрите ученици или учениците кои биле најактивни во проектите за соработка со полицијата, заедно со полицијата да ги следат натпреварите на националните селекции во повеќе спортови, кога нашите репрезентации се домаќини. Проектот опфаќа и други категории на ученици во основните и средните училишта, а при реализирањето ќе се води сметка и за застапеност на ученици од различни етнички групи.
Прилог

Прилози: vnatnat1.jpg (234,4k)