« Назад Документи Дома

Внатрешни работи

Подфолдери
Папка # На папки # На Документи
Во подготовка 0 0
Усвоени 0 15
Прикажани резултати 2.
Документи
Нема документи во оваа папка.
Име Големина
Нема документи во оваа папка.
Прикажани резултати 0.

Нема блогови.

« Назад Внатрешни работи

Свечена церемонија по повод приемот на нови полициски службеници во МВР

Преглед на комбинации Рамен поглед Преглед во вид на дрво
“Знам дека имате потенцијал и очекувам преку вашето совесно постапување во службата да не направите горди сите нас. И вашите родители и семејства, вашите професори и вашите нови претпоставени. Заради новиот начин на селекција кој за прв пат го промовиравме, како и професионалната заложба и посветеноста на сите инволвирани во обуката, вашата генерација е веројатно најдобрата и најперспективната досега“, истакна меѓу другото министерката за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска во свото денешно обраќање на церемонијата по повод завршувањето на обуката на избраните кандидати за полициски службеници што се одржа во Центарот за обука на кадри од областа на безбедноста во Идризово.
Јанкулоска, пред 318 новопримени полициски службеници, како и пред бројните гости, претставници на дипломатскиот кор во земјава, роднини и пријатели на идните полициски службеници, порача дека потпишувањето на заклетвата не значи крај, туку почеток на обврските – “Секој ден, секој час, во секоја улица и во секој град од Република Македонија, вие ќе ја спроведувате оваа заклетва и ќе бидете пример за останатите граѓани“.
Прилог

Прилози: rsz__dsc9462.jpg (99,3k)