« Назад Документи Дома

Внатрешни работи

Подфолдери
Папка # На папки # На Документи
Во подготовка 0 0
Усвоени 0 15
Прикажани резултати 2.
Документи
Нема документи во оваа папка.
Име Големина
Нема документи во оваа папка.
Прикажани резултати 0.

Нема блогови.

« Назад Внатрешни работи

Проект за креирање на мапа на ризици на македонските автопатски рути

Преглед на комбинации Рамен поглед Преглед во вид на дрво
“Министерството за внатрешни работи не само заради тоа што има конкретни законска надлежност во делот на обуката и надзорот на почитувањето на сообраќајните правила и прописи, туку и заради ноторниот факт дека безбедноста во сообраќајот има сериозни општествени реперкусии, постојано и целосно се вклучува во сите проекти, иницијативи, и други активности поврзани со превенцијата и подигањето на безбедносните стандарди во сообраќајот“, истакна меѓу другото минитерката за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска на денешната прес конференција во АМСМ посветена на реализацијата на преоктот “Сензор“ за безбедносна процена на автопатските рути во ЈИЕ и во Република Македонија.

Министерката Јанкулоска нагласи дека придобивките од ваквиот вид на проекти како што е проектот “SENSOR“ се од исклучителна важност не само од аспект на безбедносни проценки за најфрекфентните автопатни рути, туку и од аспект на проектирање или дизајнирање подолгорочни решенија во правец на подигање на безбедноста на таа сообраќајна инфраструктура.

Проект за креирање на мапа на ризици на македонските автопатски рути