« Назад Документи Дома

Внатрешни работи

Подфолдери
Папка # На папки # На Документи
Во подготовка 0 0
Усвоени 0 15
Прикажани резултати 2.
Документи
Нема документи во оваа папка.
Име Големина
Нема документи во оваа папка.
Прикажани резултати 0.

Нема блогови.

« Назад Внатрешни работи

Едукативни флаери за возачите - алкохол и волан-најлоша комбинација

Преглед на комбинации Рамен поглед Преглед во вид на дрво
Податоци за бројот на загинати во сообраќајните незгоди во Република Македонија за периодот од 2006 до 2013 година, говорат дека процентот на загинати во сообраќајни незгоди на 100.000 жители за изнесува 7,8%. Притоа, според возрсата најголем број од настраданите се од 21 до 24 годишна возраст. Токму поради тоа МВР во соработка со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата продолжува со низата превентивни активности пред се кај маладата популација во насока на зголемување на степенот на сообраќајна едукација и култура кај учесниците во сообраќајот и генерално за зголемување на безбедноста во сообраќајот.

Ова го нотираше министерката за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска којашто синоќа на фреквентната скопска сообраќајница “Орце Николов“ заедно со претставници на РСБСП на помладите учесници во сообраќајот им делеше флаери со едукативна содржина – “алкохол и волан најлоша комбинација“ а во рамки на акцијата “Летна кампања 2014 година“, која се реализира во текот на овој и идниот месец.
Прилог

Прилози: rsz_10552626_10152133292646682_743772430030563255_n.jpg (29,2k)