« Назад Документи Дома

Внатрешни работи

Подфолдери
Папка # На папки # На Документи
Во подготовка 0 0
Усвоени 0 15
Прикажани резултати 2.
Документи
Нема документи во оваа папка.
Име Големина
Нема документи во оваа папка.
Прикажани резултати 0.

Нема блогови.

« Назад Внатрешни работи

Европска недела на мобилност во сообраќајот

Преглед на комбинации Рамен поглед Преглед во вид на дрво
Од започнувањето на кампањата ”Почитувај ги правилата, почитувај го животот“ на 12 овој месец до завчера евидентирани се 1030 сообраќајни прекршоци на подрачјето на СВР Скопје. Притоа меѓу другото - 47 возачи не го користеле сигурносниот појас за време на управувањето; 54 возачи за време на управувањето користеле мобилен телефон; 202 возачи возилата ги управувале со брзина поголема од пропишаната, 66 возачи управувале со возило под дејство на алкохол; 41 лица управувале со возило без возачка дозвола; 114 возачи управувале со возило по истек на важност на дозволата (или нерегистрирани); 15 возач на мотоцикл, велосипед со мотор и мопед за време на управувањето на ја носеле заштитната кацига; а 29 пешаци кои поминале надор од обележан пешачкиот премени или на недозволен начин го поминале коловозот.
Прилог

Прилози: IMG_7465-650x396.jpg (102,6k)